Az adományok hónapja a Máltai Hórusz Spirituális Rendnél
 
A hóruszosok a Móricz Zsigmond körtéren az ASSA Kft. szervezésében a sok-sok év alatt immár hagyománnyá vált és várva várt karácsonyi vásáron forró teával, forralt borral és zsíros kenyérrel ajándékoztákk meg azokat, akik ellátogattak a rend kék sátrához. December 4-től 23-ig reggel 8 órától este 8 óráig várták a munkatársak a hideg, jeges téli időben melegedni vágyókat, akik szívesen fogadtak el tőlük egy-egy szelet kenyeret , vagy egy pohár forró italt. A spirituális rend, karácsonyi vásáron való részvételének célja mindemellett az volt, hogy az "Esélyház - az állami gondozott gyermekekért" programjukat széles körben ismertté tegyék, s párbeszédet kezdeményezzenek társadalmunk ezen égető, gyors megoldást igénylő problémájáról.

Lelkes hóruszosok a sátorban a karácsonyi kitelepüléskor
Lelkes hóruszosok a sátorban a karácsonyi kitelepüléskor

A rend alapítója, I. Ankh, az Ankh Örök Élet Egyháza vezetője is fogadta a vendégeket. Aki a forró teán és forralt boron kívül is érdeklődött a rendről, annak Sir Fra Jankovich Maximillian c. PKM rendfőnök mutatta be a rendet, annak céljait és tagjainak életét. Volt is mit mesélnie, ugyanis rend decemberben két alapítványi gyűlést is tartott, amelyeken az azzal kapcsolatban álló szervezeteket, alapítványokat látták vendégül, s tartottak nekik tájékoztatót eddigi tevékenységükről, jelenleg is zajló projektjeikről, illetve további céljaikról. Tekintettel a karácsony közelségére, ajándékokkal kedveskedtek támogatottjainknak.
Mint az adományozásokon általában, Sir prof. dr. Popper György, nagyperjel vezetésével a decemberi eseményen is  megjelentek a Jeruzsálemi Szent János Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségeinek Szövetsége vezetői. Sőt, nem csak megjelentek, de segítettek is az adományok szétosztásban. Így  például december 13-án is, amikor  több mint ezer pár cipőt és 1100 darab gyermeknadrágot osztottak szét a rend székházában. A Sir Mága Zoltán hegedűművész által képviselt, hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó alapítványoknak és szervezeteknek - az Anyaoltalmazó Alapítványnak, a Gyermek Habilitációs Alapítványnak, a Hortobágyi Nagycsaládosok Egyesületének és a tápiószecsői Pöttöm Óvodának - adhattuk át karácsonyi meglepetésként az adományokat.

Az adományok bepakolása
Az adományok bepakolása

Sir Mága Zoltán, három alapítvány képviseletében 23 doboz (552 db) nadrágot és 15 doboz (mintegy 290 pár) cipőt kapott. Az Anyaoltalmazó Alapítvány képviseletében Haraszti Zsolt vett át hat doboz (144 db) nadrágot és az öt doboz (120-125 pár) cipőt, a Gyermekhabilitációs Alapítványtól Varga Györgyi hat doboz (144 db) nadrágot és öt doboz (120-125 pár) cipőt kapott. A Hortobágyi Nagycsaládosok Egyesülete intézményvezetője, Nagy Józsefné hat doboz (144 db) nadrágban és öt doboz (120-125 pár) cipőben részesült, míg Tóth Károlyné, a Pöttöm Óvoda első embere hat doboz (144 db) nadrágot és 5 doboz (kb. 120-125 pár) cipőt vett át. A Pécsi Szegfű Alapítvány részéről csak az utolsó pillanatban érkezett visszajelzés, miszerint az alapítvány vezetője kórházban van, így nem tudott senki megjelenni az átadási ceremónián, ennek ellenére képviselőik még karácsony előtt elvitték a nekik felajánlott 5 öt doboz (120-125 pár) cipőt.

A cipő- és nadrágosztásban segédkező dáma- és lovagtársak
A cipő- és nadrágosztásban segédkező dáma- és lovagtársak

December 19-én, szintén a székházban ajándékozták meg az Ándáj Shárová a Gyermekekért - Érdekvédelmi Cigány Egyesületet 374 karton, azaz 2244 üveg minőségi bébiétellel. Két nappal később az ősz elejétől tartó könyvgyűjtő akciójuk zárásához érkezett a spirituális rend, az összegyűlt 500 darab könyvet a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Szakiskola, valamint az Oltalom Esti Tagozatú Általános Iskola részére adományozták.

A bébiétel-osztó csapat
A bébiétel-osztó csapat

Mint látható, eseményekben gazdag hónapot tudhatnak maguk mögött a lovagrendünk támogatását élvező hóruszosok. Így aztán együtt örülhetünk annak, hogy ilyen nagy mennyiségű adományt tudtunk szétosztani a rászorulók részére, ezzel is boldogabbá, szebbé téve karácsonyukat. Hiszen ez is volt a cél: sok sok nevető, boldog embert szerettünk volna látni. Szerencsére, ismét sikerült.