„Legyél Te is Angyalka 2018” – Karácsony Pécelen a Máltai Lovagrend (KMFAP) részvételével
 
„A nagylelkűség jutalma maga a nagylelkűség”

2018. december 17-én immár 6. alkalommal tartottak nagyszabású közösségi karácsonyi ünnepséget és ajándékozási akciót Pécelen, a „Legyél Te is Angyalka” helyi program keretében a PIOK Szemere Pál Általános Iskola aulájában. Pécel város és a területéhez tartozó gyermekek és kísérőik zsúfolásig megtöltötték a karácsonyi díszbe öltöztetett nagytermet.



A támogatók, akik az alkalomnak megfelelően az „Angyalka” szerepét töltötték be, időben megkapták a 376 gyermek kérését, s így hétfő este, az iskolai tanítás után a legváltozatosabb ajándékok gyönyörűen becsomagolva és rendszerezve várták jövendő kis tulajdonosaikat. Kívülről csak a csomagok formájából lehetett következtetni arra, hogy milyen kívánság szerepelhetett a gyermekek kézzel írt és a támogató személynek vagy szervezetnek címzett levelében. Az óriási mennyiségű ajándékcsomag személyes átadása az Angyalkák által több órán keresztül tartott. Mielőtt azonban erre sor került, a helyi iskola tanulóinak műsora hangzott el.



Sir Szöllősi Attila, Pécel város polgármestere köszöntője után a térség parlamenti képviselője, Szűcs Lajos üdvözölte a jelenlévőket. Majd Prof. Popper György, a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) Nagymesterének helyettese szólt a gyermekekhez a Rend nevében, amely idén is 25 péceli gyermek megajándékozását vállalta a Lovagrend által létrehozott humanitárius tevékenységet szolgáló nemzetközi pénzügyi alapból („Sir Helme Antar” International Orphan Program), amellyel a KMFAP évek óta több országban támogatja az árva, félárva és nehéz sorsú család gyermekeinek képzését, oktatását.



A gyermekek vidám hangulatban és az esti órák ellenére igazán türelmesen várták az ajándékok átvételének ünnepélyes pillanatait. Ekkor a különböző gyümölcsök nevét viselő csoportok tagjait egyenként szólították színpadra, hogy átadják a névre szóló ajándékokat. A gyermekek pedig – kedves emlékként – átnyújtották a levelük eredeti példányát a saját Angyalkájuknak.



A KMFAP idén is nagy szeretettel vett részt ebben a nemes és önzetlen kezdeményezésben, amelynek ötlete Pécel város szociális érzékenységű vezetőinek köszönhető és nagy örömet okoz a gyermekeknek, amiről személyesen is meggyőződtünk, látva a boldog arcokat a csomagok kibontása után.
El kell mondani azt is, hogy már 3. alkalommal került megrendezésre a Piactéri Puttony Parti, a város jólelkű piac téri árusainak kezdeményezésére, ahol 630 Mikulás csomagot osztottak szét a gyerekek között. (A 18 ezer lakosú Pécelen 5 ezer 18 év alatti gyermek él!)



Legnagyobb elismerésünket fejezzük ki a szervezőknek fáradhatatlanul, odaadással, hozzáértéssel és nagyon hatékonyan végzett munkájukért: a Péceli Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnak, Mészáros Éva példás irányításával és 8 munkatársának, köztük Szöllősi Évának, a Péceli Nyugdíjas Klubnak, Harmati Katalin vezetésével, valamint a Pécel Dojo Karate Klub 12 tagjának, Kalmár Csaba vezetésével, a Péceli Rendezvényszervező Kft.-nek (KRESZ Kft.), és minden önkéntes segítőnek. Ezúttal is mintegy 50 fő dolgozott a karácsonyi ünnepség előkészítésén és méltó lebonyolításán. Ezek a nagyszerű emberek a különböző helyi szervezetek égisze alatt egész évben – mint igazi angyalok – gondoskodnak a gyermekekről és a családokról.



A 2019. év is jól kezdődik, mert januárban a polgármester úr a város 362 nyugdíjasának személyenként 30 ezer forint értékű Erzsébet utalványt ajándékoz.



A Jeruzsálemi Szent János Lovagrend 2019-ben is örömmel vállalja a Karácsonyi Angyalka megtisztelő szerepét a péceli gyermekek javára.

2018. december 18.