Legyél Te is Angyalka 2019” – Karácsony Pécelen a Máltai Lovagrend (KMFAP) támogató részvételével
 
„A nagylelkűség jutalma maga a nagylelkűség”


2019. december 16-án immár 7. alkalommal tartottak nagyszabású közösségi karácsonyi ünnepséget és ajándékozási akciót Pécelen, a „Legyél Te is Angyalka” helyi program keretében, a PIOK Szemere Pál Általános Iskola aulájában, amelyet zsúfolásig megtöltöttek Pécel város és a területéhez tartozó gyermekek és kísérőik.



A támogatók, akik az alkalomnak megfelelően az „Angyalka” szerepét töltötték be, időben megkapták a 270 gyermek konkrét kérését, s így hétfő este a legváltozatosabb ajándékok – gyönyörűen becsomagolva és rendszerezve – várták jövendő kis tulajdonosaikat. Kívülről csak a csomagok formájából lehetett következtetni arra, hogy milyen kívánság szerepelhetett a gyermekek kézzel írt és a támogató személynek vagy szervezetnek címzett levelében. Az óriási mennyiségű ajándékcsomag személyes átadása az Angyalkák által több órán keresztül tartott. Mielőtt azonban erre sor került, Schwarcz Dávid énekes és Kovácsovics Fruzsina előadóművész zenés és valóban interaktív műsorát hallgatták nagy élvezettel a gyermekek, akik a szereplők kérésére örömmel csatlakoztak hozzájuk a színpadon.



A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP) 6. éve támogatja az eseményt, amelyet idén Lady Popper Anna, Sir Fischli Miklós és Sir Szöllősi Attila képviselt.
Sir Attila, a Rend megbecsült tagja és Pécel város társadalmi életének lokálpatrióta szereplője szólt a gyermekekhez a Rend nevében, amely idén is 25 helyi gyermek megajándékozását vállalta a Lovagrend által létrehozott, a lovagok és dámák személyes adományait befogadó nemzetközi pénzügyi alapból. Ez a financiális háttere annak a jelentős humanitárius tevékenységnek, amelynek keretében a KMFAP hosszú évek óta több országban támogatja az árva, félárva és nehéz sorsú család gyermekeinek képzését, oktatását.



A gyermekek vidám hangulatban és az esti órák ellenére igazán türelmesen várták az ajándékok átvételének ünnepélyes pillanatát. Ekkor a különböző gyümölcsök nevét viselő csoportok tagjait (idén a KMFAP a Málna csoport volt) egyenként szólították színpadra, hogy átadják nekik a névre szóló ajándékokat. A gyermekek pedig – kedves emlékként – átnyújtották a levelük eredeti példányát a saját Angyalkájuknak.



A 18 ezer lakosú Pécelen több, mint 5000, 18 év alatti gyermek él! A KMFAP idén is nagy szeretettel vett részt ebben a nemes kezdeményezésben, amelynek ötlete Pécel város példás szociális érzékenységű vezetőinek köszönhető és mindig nagy örömet okoz a gyermekeknek, amiről személyesen is meggyőződtünk, látva a boldog arcokat a csomagok kibontása után. Sok adakozó ezúttal sem kívánta megnevezni magát, de évek óta nagylelkűen támogatják az eseményt.
Legnagyobb elismerésünket fejezzük ki a szervezőknek fáradhatatlanul, odaadással, hozzáértéssel és nagyon hatékonyan végzett munkájukért: a Péceli Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnak, Mészáros Éva példás irányításával és 8 munkatársának, köztük Szöllősi Évának, a Péceli Nyugdíjas Klubnak, Harmati Katalin vezetésével, valamint a Pécel Dojo Karate Klub 12 tagjának, Kalmár Csaba vezetésével, a Péceli Rendezvényszervező Kft.-nek (KRESZ Kft.), és minden önkéntes segítőnek. Ezúttal is mintegy 50 fő dolgozott a karácsonyi ünnepség előkészítésén és méltó lebonyolításán. Ezek a nagyszerű emberek a különböző helyi szervezetek égisze alatt egész évben, igazi angyalokként gondoskodnak a gyermekekről és a családokról. Ez teljes egészében egybeesik Lovagrendünk szellemiségével, amelynek a legfőbb célja a rászorulók segítése.



Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepet és Boldog Új Esztendőt kívánunk mindenkinek!


2019. december 18.