Elhunyt Sir Gáspár Sándor, Máltai Lovag (KMFAP)
 
Kedves Dámák és Lovagok! 

Mély megrendüléssel tudatjuk a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrendet (KMFAP) ért fájdalmas hírt:

nagyrabecsült lovagtársunk, Sir Gáspár Sándor életének 67. évében, 2020. december 24-én – a Szentestét még megvárva velünk volt – éjjel azonban tragikus hirtelenséggel elhunyt. 

Sir Sándor halála óriási veszteséget jelent Rendünk számára, amelynek 2007-ben lett tagja és egész életében rendkívül büszkén viselte a lovagi címet a világ bármely pontján, bárhová is szólította tevékenysége és nagyívű tervei. A sors nagyon kegyes volt hozzá, amikor több mint 15 évvel ezelőtt megtalálta élete párját, imádott feleségét, Ivettát, aki nagyszerű családot és stabil hátországot biztosított a számára és minden területen igazi társa volt, s akivel az utolsó pillanatig példás harmóniában és szeretetben nevelték ötéves kislányukat, Amira Cezarinát, és tízéves kisfiukat, Árszen Alexandroszt. Sir Sándor a tett embere volt, egy ötlet megvalósításából zseniális rendszert volt képes teremteni. Személyisége, munkássága és tettei, amellyel nemzetközi elismertséget és nagyrabecsülést vívott ki, sokak számára még hosszú időn át emlékezetes és példaértékű marad.

Követve a családjában kialakított szokást, idén is hazatértek külföldről a karácsonyi időszakra, de a két ünnep között tervezett személyes találkozásunk sajnos örökre elmarad. 

Figyelembe véve a pandémia miatt jelenleg érvényes szigorú korlátozásokat Sir Sándor temetéséről később történik intézkedés, amiről természetesen tájékoztatjuk Lovagrendünk tagjait. 

Hagyományainknak megfelelően a következő lovagavatási ceremóniánkon megemlékezést tartunk Sir Gáspár Sándor, máltai lovag emlékére és tiszteletére, felesége és gyermekei jelenlétében. 


Emlékét megőrizzük a gyászoló család tagjaival együtt: felesége, Gáspár Ivetta, kislánya Gáspár Amira Cezarina, kisfia Árszen Alexandrosz, felnőtt gyermekei: ifj. Gáspár Sándor és Gáspár Róbert. 

Tisztelt Lovagtársaink!
Részvétnyilvánítás kifejezése Sir Gáspár Sándor felesége és családja részére a következő email címen lehetséges: exec@hunic.org 


 H.G. Prof. Popper György 
KMFAP Nagymester Általános Helyettese 
Magyar Nagyperjel 

 2020. december 27.