Elhunyt Sir Dr. Fodros István, a Szuverén Ciprusi Lovagrend lovagparancsnoka
 
IN MEMORIAM SIR DR. FODROS ISTVÁN
(1943 - 2021) 

Megrendülten értesültünk, hogy életének 78. évében elhunyt Sir Dr. Fodros István, a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetségéhez (KMFAP) tartozó „Szuverén Ciprusi Lovagrend – Kard és Csend Lovagjai” lovagparancsnoka.



Tudjuk, egyszer minden véget ér, sajnos a Te esetedben is bekövetkezett az, amitől az emberek félnek. Elragadott a halál, s így nem találkozhatunk többé veled, nem hallhatjuk sajtóshoz méltóan jól értesült híreidet és nem élvezhetjük humorodat sem. Nagy veszteség ez mindazoknak, akik közel álltak hozzád, akiknek fontos voltál, akik szerettek és tiszteltek.
Elmúlt a fizikai léted, de mindig velünk leszel az emlékek által, amelyek összekötnek bennünket, velünk leszel megemlékezéseinkben, a lovagi ceremóniáink alkalmával. Értékeljük, hogy a Szuverén Ciprusi Lovagrend tagjaként hozzájárultál Rendünk jó hírnevének megőrzéséhez, rangjának emeléséhez. Köszönjük, hogy lovagi híreinkkel és eseményeinkkel rendszeresen megjelentünk a Diplomata Magazin oldalain, melynek munkáját tulajdonosként és igazgató-főszerkesztő minőségben több évtizeden keresztül fáradhatatlanul irányítottad.



Rendünkben hagyomány és erkölcsi kötelesség, hogy a lovagavatási ceremóniáink alkalmával a jelenlévőkkel együtt megemlékezünk mindazokról a lovagtársainkról, akik már nem lehetnek közöttünk. Az ő emlékükre szól mindig az Ave Maria csodálatos dallama.
Név szerinti méltatásuk elhangzása után a Nagymester, H.M.E.H. Prince José kérésére tapssal fejezzük ki elismerésünket az eltávozott lovagoknak életük során elért sikereikért, teljesítményükért és a rászoruló embertársaink érdekében végzett jótetteikért.



Drága Sir István!
Mindez rád fokozottan érvényes, amit a számos kitüntetés és elismerés is megerősít. Maradandót alkottál az elmúlt 20 év alatt, mint Sao Tome és Princípe Demokratikus Köztársaság tiszteletbeli főkonzulja. Ki kell emelni a diplomáciai média területét is, amelyen fáradhatatlan energiával és szakavatottan dolgoztál életed utolsó percéig.
A búcsúzás nehéz pillanataiban annak örülünk, hogy megismertünk és sok területen voltunk kapcsolatban veled, s csak remélni tudjuk, hogy a valóság határán túlról is velünk leszel.
Emlékedet megőrizzük, a neved bekerült a KMFAP lovagjainak aranykönyvébe.

Requiescat in pace!



H.G. Prof. Popper György
a KMFAP Magyar Nagyperjele,
a Szuverén Ciprusi Rend Nagykancellárja

Budapest, 2022. január 12.