A Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend (KMFAP) és a kiskőrösi vállalkozók egy csoportja 2023-ban is megajándékozta a gyermekeket
 
Az idei adventi időszakban ismét számos nehéz sorban élő gyermeknek és fiatalnak nyújtott tanulmányi támogatást a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend Autonóm Perjelségek Szövetsége (KMFAP), amelynek pénzügyi alapja évekkel ezelőtt jött létre külföldi és magyar lovagjai adományainak köszönhetően. A kezdeményezés célja, hogy hatékonyan járuljon hozzá az árva, félárva és nehéz körülmények között élő gyermekek oktatásához és képzéséhez.


  

 



Kiskőrös és térsége iskoláinak vezetői javaslatot tettek a leginkább támogatásra szoruló gyermekekre, így ismét a nehéz helyzetben élő, jó tanulmányi eredményt elért tanulók kapták az ajándékokat. Idén 25 iskolás gyermek részesült fejenként 30.000 Ft értékű adományban, amelynek tartalma pénz, vásárlási utalvány és természetesen szaloncukor volt. Lady Török Erzsébet – máltai dáma, a KMFAP Magyar Nagyperjelség Humanitárius igazgatóhelyettese megbízásából Nagy Zámbó Szilvia vitte el az iskolákba az adományokat, amit az iskola vezetői jelenlétében egy szépen feldíszített karácsonyfa mellett adtak át. Az EGYMI-ben ezúttal is csodálatos karácsonyi ünnepséggel készültek a gyermekek, igazán megható szereplésükkel emelték a közelgő ünnep hangulatát. Örömmel mondta el Lady Török Erzsébet, főszervező, hogy a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrend, amelynek ő is évek óta tagja, ezen a karácsonyon is segítette a rászoruló, jó tanulókat, mivel a szervezet szívén viseli a kiskőrösi gyermekek sorsát. Ehhez a kiskőrösi vállalkozók adakozó tábora is nagyban hozzájárult, s ezért tudtunk az idén is meglepetést szerezni a gyermeknek. 

 

 

Köszönjük az adományokat a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrendnek, H.G. Prof. Popper György miniszterelnök úrnak, a Nagymester helyettesének és a nagylelkű Kiskőrösi Vállakozóknak: Akker-Plus Kft, T G, Bognár Zsolt, Lavati-Ker Zrt, Kukucska Sándor, Domonyi László, XL-Lemeztechnika Kft, Kunság Szesz Zrt, Kiskőrösi Ázsia Áruház, Fantázia Ház Virágüzlet, Japi zöldséges, Thermo Frucht Kft, Lehoczkiné Suhajda Andrea, Csővári Bau Kft, Harangozó Ákos, Dr Szabó Ákos, és Lady Török Erzsébet. 

 

 




 Isten áldása legyen az adományozókon és a megajándékozottakon! 

2023. december 22.