Események
 
 
   
 
 
Members Entrance
 
 

   
 
 
Calendar
 
 
 
 
Katasztrófa elhárítás
 
Humanitárius tevékenységünk zászlóshajója kétséget kizáróan a Femeraid International nevű nemzetközi segélyszervezet, amelynek központja az Egyesült Államokban, New Yorkban van, ahol bejegyzett nem haszonelvű szervezetként működik. Egységei működnek Angolában, Belgiumban, Cseh Köztársaságban, az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Magyarországon, Portugáliában és Szlovákiában. Tárgyalások folynak a bejegyzésről Albániában, Lettországban, Romániában és Szlovéniában. A Femeraid International nemzetközi operációs központot és európai kiképző központot működtet az olaszországi Salernóban az Olasz Nagyperjelséggel közösen.
Jóllehet, a Femeraid részese az általános humanitárius politika végrehajtásának, fő profilja mégis a természeti csapások és katasztrófák elhárítása, a mentés és az ezekkel kapcsolatos kiképzések megszervezése.

Magyarországon 150 fős mentőosztag működik, korszerű felszereléssel, 24 órás ügyeletben. Tevékenységük egyaránt kiterjed a szokásos és a rendkívüli helyzetekre. Egyik jelentős bevetésük a legutóbbi dunai árvíz idején volt Magyarországon, de dolgoztak egységeink a csehországi árvíznél is. (A Femeraid magyarországi egységét Sir Gyenes Levente, Gyömrő polgármestere alapította, aki a lovagrend egyik humanitárius ügyekkel foglalkozó miniszter-helyettese).

Szlovákiában, több mint 200 fős rendkívül jól felszerelt katasztrófaelhárító egység a Complex Central Rescue Service - Gabcikovo / Bős működik Sir Jan Culka dandártábornok parancsnoksága alatt, akik több ezer alkalommal segítettek a katasztrófaelhárításban Szlovákiában és számos külföldi országban is. Bővebb információ a szervezetről a www.helpteam.sk weboldalon.