Mûveleti Egységek
 

A FEMERAID Műveleti Egységek a stratégiai hatékonysági terv alapján lesznek földrajzilag szétosztva és elhelyezve. Az összes FEMERAID Műveleti Egység tartalmaz majd minden vagy néhány FEMERAID speciális szolgálatot és részleget a földrajzi szükségletek szerint.

A Femeraid speciális szolgálatok és részlegek összetételét és típusát egészében vagy részben minden egyes Femeraid Műveleti Egységnek magában kell foglalnia:

1. Vészhelyzeti Különleges Műveleti Egységet (ETF)

a) Egységek a Különleges Támogató Csoport tevékenységének támogatására, nyomon követésére és koordinálására.

b) A Különleges Támogató Csoportok a Csoportvezetőből, orvosokból, vészhelyzeti asszisztensekből, mérnökökből, utászok, egyházi személyekből, biztonsági emberekből, tisztviselőkből, szakácsokból és szállítókból állnak.

c) Mobil kórházak.

d) Egységek, amelyek összegy?jtiű, fenntartják, aktualizálják, kijavítják vagy kicserélik és előkészítik az orvosi felszereléseket, gépeket, ellátmányt és gyógyszereket a Különleges Műveleti egységek számára a beavatkozások alatt.

e) Egységek, amelyek összegyűjtik, fenntartják, aktualizálják, kijavítják vagy kicserélik és előkészítik a támogató felszereléseket a Különleges Műveleti egységek számára a beavatkozások alatt.

f) Egységek, amelyek összegyűjtik, fenntartják és elkészítik az ételeket a Különleges Műveleti egységek számára a beavatkozások alatt.

g) Egységek, amelyek összegyűjtik, fenntartják, aktualizálják, kijavítják vagy kicserélik és előkészítik a segédfelszereléseket a Különleges Műveleti egységek számára a beavatkozások alatt.

2. Medivac Egység: Egységek a mentési, a földi-, légi- vagy vízi szállítási tevékenység a helyük és a szolgálati hatósugaruk szerinti támogatására, nyomon követésére és koordinálására.

3. Vészhelyzeti Orvosi Szolgálat és Traumás Életmentő Szolgálat: Amennyiben szükséges, akkor a FEMERAID Műveleti Egység a Különleges Műveleti Egységgel és a Multivac Egységgel párhuzamosan működtetve létrehoz és fenntart EMS és EMT Egységeket.

4. Kritikus Helyzet Ellátási Akadémia Kihelyezett Részleg (CCA): Minden FEMERAID Muveleti Egység létrehoz és fenntart egy Kritikus Helyzet Ellátási Akadémia Kihelyezett Részleget a különböző Femeraid szolgálatok teljes- és részidős önkénteseinek és a rész- vagy teljes munkaidős alkalmazottainak felkészítése céljából, valamint kérésre más szervezetek speciális személyzetének felkészítésére.