Támogató Szolgálatok
 

Stabilizációs Állomások: Amikor nagy, akár több országot magukba foglaló területek esetében a kritikus állapotú betegek vagy áldozatoknak a speciális orvosi kezelést biztosító kórházi létesítményekbe légi úton történő evakuálásának repülési ideje meghaladja a két órát, akkor a szállítás közben bekövetkező elhalálozási arány és a visszafordíthatatlan állapotba kerülők száma drámaian megnő.

Kevesebb mint két órányi repülési távolságra lévő stratégiai földrajzi pontokat kiválasztva kis Femeraid Stabilizációs Állomások szolgálnak hídként e területek és az alkalmasabb speciális orvosi létesítmények között és segítenek a halálesetek és az állandó vagy részleges megrokkanások számának csökkentésében.

Egy tipikus Stabilizációs Állomásnak és intenzív ellátó helynek csak két műtőhelyiségből, négy traumás kórházi ágyból, tíz CU kórházi ágyból, két inkubátorból, helikopter leszállóhelyből kell állnia és egy napi huszonnégy órában üzemelő repülőtér szomszédságában kell lennie.

Egy Femeraid Stabilizációs Állomás a földrajzi szükségletek szerint m?űpárhuzamosan egy FEMERAID Működési Egységgel vagy függetlenül.

Egyéb támogató Szolgálatok:

1. Áldozatokat hazatelepítő szolgálatok.

2. Az áldozatok maradványait hazatelepítő és eltemető szolgálatok.

3. Az áldozatok és sérültek családját segítő szolgálatok (jogi, lelki, pszichológiai és gazdasági téren).

4. Az áldozatokat késobb figyelemmel kísérő szolgálatok.

5. A katasztrófák áldozatainak szociális és szakmai újra beilleszkedésének részlege.